over Micael Hermansson

Micael komt uit verre en kleine Norra Fjällnäs in het hoge noorden van Zweeds Lapland. Als kind was zijn droom om voetballer te worden, maar de meters sneeuw die er vaak te vinden waren maakten dat erg lastig. Gelukkig vond hij een nieuwe droom als onderwijzer in Umeå. Helaas merkte hij dat zijn lastige klas niet geïnteresseerd raakte.

In zijn laatste poging schreef hij “Waarom eten de ijsberen de pinguïns niet op?” op het bord. De klas viel stil. Hier ontstond het idee voor ‘Grej of the Day’. Een microles die beroep doet op de nieuwsgierigheid van leerlingen.

over Micael Hermansson

Twee jaar lang experimenteerde Micael met zijn concept voordat een van zijn collega’s in 2011 het ook ging gebruiken.

Leerlingen begonnen elke dag uit te kijken naar de ‘Grej of the Day’ en probeerden actief zoveel mogelijk over elk onderwerp uit te vinden. Toen hij een les over het Oude Egypte had gegeven werd hij later enthousiast door een leerling gebeld toen er een programma op TV was over het Oude Egypte.

Door de jaren heen begon Micael steeds actiever zijn methode te delen.

In 2015 werd hij hierdoor verkozen als de beste leerkracht in Zweden, kwam hierdoor met zijn methode op TV en in de krant, en begon een Zweedse Facebookgroep die ondertussen meer dan 40 duizend leden telt. In 2016 werd hij ook actiever buiten de Zweedse grenzen toen hij werd uitgenodigd om een Europese TedTalk te geven in Den Haag en won een prijs voor zijn innovatieve idee. Micael begon actief zijn methode door heel Europa te promoten, inclusief in Nederland en België in samenwerking met Linda Mäki en Donald Suidman. In 2019 won hij zelfs de prijs voor “Beste Spreker in Zweden” van de Nordic Business Forum.

Boeken van Micael Hermansson

Grej of the day - Middenbouwboek 50 microlessen STAP VOOR STAP

Eerder verscheen het bovenbouwboek. En nu is er dit boek voor de middenbouw. In dit boek vertelt de Zweedse leerkracht en inspirational speaker Micael Hermansson hoe zijn succesvolle methode werkt en hoe je er het maximale effect mee bereikt. Hij geeft je 50 lessen om mee te beginnen.

Iedereen kan ermee werken, het past in elk lesprogramma en het is vooral leuk! Je kunt het elke dag doen, of een paar keer per week. Het is geschikt voor alle types onderwijs.
Je kunt er direct mee aan de slag. En als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, dan maak je zelf je eigen microlessen.

Boeken van Micael Hermansson

Grej of the day - kennis is cool 100 microlessen stap voor stap

Grej of the day is de populaire Zweedse methode om interessante kennis zodanig over te brengen dat leerlingen Wow! zeggen. Je geeft de leerlingen een raadsel en de volgende dag vertel je in een korte microles over het onderwerp. De leerlingen gaan naar huis met een enthousiast verhaal, in plaats van ‘niks bijzonders’ geleerd te hebben op school.

In dit boek vertelt de Zweedse leerkracht en inspirational speaker Micael Hermansson hoe zijn succesvolle methode werkt en hoe je er het maximale effect mee bereikt. Hij geeft je honderd lessen en met de persoonlijke code in het boek krijg je toegang tot honderd presentaties voor op het digibord.

Door gebruik te maken van hints, feiten en een focus op de natuurlijke nieuwsgierigheid van leerlingen wordt kennis cool.

Micael Hermansson

Boek een lezing van Micael Hermansson

Ontdek de lezingen van Micael Hermansson over ‘Grej of the day’. Dé onderwijsmethode die leerlingen aan je lippen laat hangen. Informeer geheel vrijblijvend.